ESKULANEN IKASTAROA
ANE ETA JON
Eskulanen ikastaroaren hasiera otsailaren 10an izango da, zapatua, eta ordutegia arratsaldeko 4etatik 6etara, Zapatuero, 8 astetan. Apuntatzeko epea otsailaren 13arte Kantokon edo Josunenean. Irakaslea iazkoa berdina da, Mireia markinarra.
EDOZEIN MOTAKO LAN POLITEN BAT EGIN NAHI BADUZU APUNTATU!
ESKOLAN KONPONKETA TXIKIAK
MIREN ETA NAIARA
Tinbreak eta nesken komuneko argiak kontaktua egiten dute eta orduan, argia joaten da. Horregatik, Argibidekoak konpontzen ibili ziren eguaztenean.
Bestalde, Telefonikakoak ere internetaren koneksioa arintzeko kablea aurkitzen ari dira. Ea arin-arin aurkitzen duten eta arinago dabilen!!!
YOGA IKASTAROA
Julen eta Koldo O.
Yoga ikastaroa berriz hasiko da. Ordutegia eta egunak apuntatzen den jendeagaz adostuko dira. Apuntatzeko epea urtarrilaren 26an amaitu zen.
SAN BLASAK ESKOLAN
Mikel, Iraiz eta Mireia
Bihar, San Blas eguna ospatuko da. San Blas eguna denez, urtero bezala, eskolan, Sanblasak egin ditugu. Guk honela egin ditugu:
OSAGAIAK:
· Kilo 2 urun
· 300g azukre
· Dozena bat arraultz, horietatik 3 zuringo gorde
· Baso 1 esne
· 15 tanta anis eseuntzia
· 250g gurina
MATERIALA: · Balde bat · Koilara handi bat · Koilara txiki bat · Baso bat · Bandejak · Labea · Moliniloa · Rodiloa · Batidora |
NOLA EGIN:
1. Kilo 1 bota baldara
2. 200g azukre bota
3. 250g mantekila
4. 10 arraultzetatik hiru zuringo gorde
5. Baso bete esne
6. 10 tanta anis esentzia
7. Dena nahastu baldean eta uruna poliki-poliki gehitzen joan, masa hadia gelditu arte.
8. Gero mahai gainera bota eta rodiloarekin zapaldu.
9. Baso batekin forma borobila eman, eta gero aplaztatu pixka bat.
10. Labera sartu eta ondo eginda daudenean atera.
11. Gorde ditugun zuringoak, “punto de nieve” altxatu. Molinilloarekin azukrea birrindu eta horrela, pixkana-pixkanaka koilara handiarekin nahastu zuringoa eta azukrea, gogortu arte
12. Opilak labetik atera eta, goikaldean egin dugun azukre gogortua koilara txiki batekin jarri.
GOZO-GOZOAK IRTEN ZAIZKIGU!!!!
Goikaleko jaiak
No hay comentarios:
Publicar un comentario